Creatieve team

Anton Wolvekamp2

Anton Wolvekamp

Regie - Jeugd & Jongeren

Mijn naam is Anton Wolvekamp. Ik ben auteur, componist, selfmade regisseur, (muziek)leerkracht primair onderwijs en Rots en Water trainer. Ik ben een van de oprichters van Stichting TheaterRijk, een bijzondere, creatieve plek waar musicals en (artistieke) dromen samen komen. Als regisseur van de Musicalgroep Jeugd, Musicalgroep Jongeren en de Theaterweek schrijf ik musicals op maat en zie ik het iedere keer weer als een uitdaging om de muzikale en theatrale ontwikkeling van onze jonge talenten te stimuleren en ze in hun kracht te laten schitteren op het podium!

Sjors_Wijers

Sjors Wijers

Regie - Volwassenen

Mijn naam is Sjors Wijers. Ik ben de huidige regisseur van de volwassenen van TheaterRijk.
Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien ben ik werkzaam als acteur, theaterdocent en uiteraard regisseur. Zo ben ik als regieassistent en acteur werkzaam geweest voor de productie West Side Story, wat speelde in Het Concertgebouw Amsterdam ter ere van hun 125-jarig bestaan. Ik was te zien op verschillende filmfestivals in Noord-Amerika, waar ik de hoofdrol speelde in een korte film, opgenomen in Singapore. Op dit moment ben ik als acteur verbonden aan Theater AanZ, waarmee ik educatieve voorstellingen op middelbare scholen speel, en de Efteling. Als docent geef ik workshoppen en trainingen op verschillende locaties.
Ik heb Stichting TheaterRijk leren kennen sinds hun uitvoering van Diep in het woud. Vervolgens heb ik voor Bad Girls spelcoaching gegeven. Ook heb ik een aantal keer workshops mogen gegeven aan de jongeren van Stichting TheaterRijk.

Niels Jacobs

Niels Jacobs

Zang - Volwassenen

Mijn naam is Niels Jacobs. Ik ben dit jaar de zangdocent bij de volwassenen van TheaterRijk. In 2008 ben ik afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater. Na deze studie heb ik als uitvoerend acteur / zanger in verschillende musicalproducties gespeeld, zowel in de grote theaters (o.a. Les Misérables,Tanz der Vampire, Wicked) als in de kleine zalen (o.a. De Gebroeders Leeuwenhart, Krabat). Daarnaast ben ik te zien geweest in de televisieserie ‘Wolfseinde’ en de derde editie van ‘The Passion’. In 2010 heb ik een masterstudie ‘zang’ afgerond én ben ik me tevens gaan focussen op het lesgeven. Sinds 2012 ben ik als zangdocent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (afdeling Docent Muziek).
Via mijn werk als docent ben ik ook bij TheaterRijk beland, al sinds de oprichting heb ik per jaar enkele workshops gegeven en de laatste jaren ben ik eveneens als regisseur verantwoordelijk geweest voor de laatste twee producties (Diep in het woud en Bad Girls).

ank

Ank van Rooij

Kostuums - Volwassenen

Mijn naam is Ank van Rooij (1964). Ik ben een creatieve geest en duizendpoot, handig met naald en draad, besmet met het amateurmusicalvirus. Wat ooit begon met een klein aantal kledingstukken maken voor het Brabants Muziek Theater groeide uit tot het ontwerpen én maken van kostuums/kleding voor producties van amateurmusicalverenigingen zoals Kunt U ons de weg naar Hamelen vertellen meneer?, Pinokkio, Peter Pan en Zzwaar bestaan.
Voor Stichting TheaterRijk heb ik de kostuums verzorgd voor Imagination, Diep in het woud, Bad Girls en nu voor 12 Femmes. “Mijn werk is achter de schermen maar staat altijd in de spotlights; wat een voorrecht!“

eric

Eric van Rooij

Muziek - Volwassenen

Mijn naam is Eric van Rooij, muzikaal leider bij TheaterRijk. Al vanaf mijn jeugd speel ik keyboards en piano in alle (on)mogelijke formaties, van hardrock tot fusion.

20 jaar geleden heb ik mijn eerste schreden gezet in de amateur musical wereld (bij het Brabants Muziek Theater). Sindsdien een uit de hand gelopen hobby....

Dirigent, arrangeur en muzikaal leider bij verschillende musical verenigingen en koren (Con Brio, MMT, Tempeliers), maar ook als muzikant in de orkestbak neem ik graag de keyboard partij voor mijn rekening,

Ook voor de musical 12 Femmes heb ik de arrangementen geschreven, voor klein combo weliswaar, maar wel met een bijzondere bezetting.....

Maar dat kunt u zelf komen zien in november....

tanja

Tanja de Raad

Choregrafie - Volwassenen

Mijn naam is Tanja de Raad. Ik studeerde in 2012 af aan de Fontys hogeschool voor de kunsten, richting musicaltheater. Zes jaar lang was ik te zien in verschillende producties van Studio 100 in België. Samen met Canick Hermans schrijf en speel ik jeugdtheatervoorstellingen onder de naam “Hermans weet Raad”. Naast zelf acteren ben ik theater- en dansdocent bij de nieuwe veste in Breda. Daarnaast werk ik sinds 2014 als presentatrice bij stichting Dance4life.
Bij Diep in het Woud in 2017 heb ik voor het eerst de choreografie bij de volwassenen verzorgd. Na een jaar weg te zijn geweest heb ik voor dit jaar weer de dans op me genomen voor 12 femmes.

IMG_2832

Kayra den Draak

Choreografie - Jeugd & Jongeren

Mijn naam is Kayra den Draak, ik maak nu al een aantal jaar de choreo’s bij de jeugd- en jongerengroepen van TheaterRijk. Toen ik 4 jaar was, begon ik met dansen en sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Ik heb verschillende lessen in Ballet, Jazz, Hiphop, Streetdance, Musicaldans, Breakdance en Improvisatie gehad en wil mijn ervaringen ook heel graag doorgeven aan anderen.
Dat doe ik ook bij TheaterRijk met heel veel plezier! Ik maak de choreo’s voor verschillende nummers in de musicals en leer die daarna Zo maken we er samen een super toffe show van!

Linda_van_Loon

Linda van Loon

Choreografie - Volwassenen

Mijn naam is Linda van Loon. Vijf jaar geleden ben ik bij TheaterRijk gekomen. Al een aantal jaren speel ik nu dus mee. Daarnaast heb ik ook de kapsels voor de shows verzorgd en ben ik bij de volwassenengroep verantwoordelijk voor het oefenen van de dansen die de choreografe ons aanleert. Sinds twee jaar ben ik lid van het bestuur als penningmeester van TheaterRijk.

Annemarie_wolvekamp

Annemarie Wolvekamp

Zangcoach - Volwassenen

Mijn naam is Annemarie Wolvekamp en ik ben sinds de oprichting betrokken bij TheaterRijk. Als secretaris in het bestuur en als zangcoach/zangrepetitor achter de schermen en als castlid bij de Musicalgroep Volwassenen op het toneel. Ik ben erg trots op de shows die we ieder jaar weer met onze groepen neerzetten en hoop dat we dit nog lang mogen blijven doen.