Creatief team

Volwassenen

Sjors_Wijers

Regisseur

Mijn naam is Sjors Wijers. Ik ben de huidige regisseur van de volwassenen van TheaterRijk.
Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien ben ik werkzaam als acteur, theaterdocent en uiteraard regisseur. Zo ben ik als regieassistent en acteur werkzaam geweest voor de productie West Side Story, wat speelde in Het Concertgebouw Amsterdam ter ere van hun 125-jarig bestaan. Ook was ik te zien op verschillende filmfestivals in Noord-Amerika, waar ik de hoofdrol speelde in een korte film, die opgenomen is in Singapore. Op dit moment ben ik als
acteur verbonden aan Theater AanZ, waarmee ik educatieve voorstellingen op middelbare scholen speel, en de Efteling. Als docent geef ik workshoppen en trainingen op verschillende locaties en als regisseur ben ik op dit moment bezig met mijn derde productie bij Musicalgroep Colours uit Apeldoorn.
Ik heb Stichting TheaterRijk leren kennen sinds hun uitvoering van Diep in het woud. Vervolgens ben ik tijdens de repetities van Bad Girls een aantal keer langsgekomen voor spelcoaching en ben ik voor de huidige productie (12 Femmes) gevraagd om de regie te verzorgen. Ook heb ik een aantal keer workshops mogen gegeven aan de jongeren van Stichting TheaterRijk (onder regie van Anton Wolvekamp).

Niels Jacobs

Zangdocent

Mijn naam is Niels Jacobs. Ik ben dit jaar de zangdocent bij de volwassenen van TheaterRijk. In 2008 ben ik afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater. Na deze studie heb ik als uitvoerend acteur / zanger in verschillende musicalproducties gespeeld, zowel in de grote theaters (o.a. Les Misérables,Tanz der Vampire, Wicked) als in de kleine zalen (o.a. De Gebroeders Leeuwenhart, Krabat). Daarnaast ben ik te zien geweest in de televisieserie ‘Wolfseinde’ en de derde
editie van ‘The Passion’. In 2010 heb ik een masterstudie ‘zang’ afgerond én ben ik me tevens gaan focussen op het lesgeven. Ik ben in dat jaar gestart als zang- en musicaldocent bij Nieuwe Veste in Breda, waar ik inmiddels ook coördinator ben van de theater- en musicalafdeling. Daarnaast ben ik sinds 2012 als zangdocent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (afdeling Docent Muziek).
Via mijn werk als docent ben ik ook bij TheaterRijk beland, al sinds de oprichting heb ik per jaar enkele workshops gegeven en de laatste jaren ben ik eveneens als regisseur verantwoordelijk geweest voor de laatste twee producties (Diep in het woud en Bad Girls).

tanja

Choreografie

Tanja de Raad studeerde in 2012 af aan de Fontys hogeschool voor de kunsten, richting musicaltheater. Zes jaar lang was zij te zien in verschillende producties van Studio 100 in België. Samen met Canick Hermans schrijft en speelt ze jeugdtheatervoorstellingen onder de naam “Hermans weet Raad”.

Naast zelf acteren is Tanja theater- en dansdocent bij de nieuwe veste in Breda. Daarnaast werkt ze sinds 2014 als presentatrice bij stichting Dance4life.

ank

Kostuums

Mijn naam is Ank van Rooij. Ik ben een creatieve geest en duizendpoot, handig met naald en draad, besmet met het amateurmusicalvirus. Wat ooit begon met een klein aantal kledingstukken maken voor het Brabants Muziek Theater groeide uit tot het ontwerpen én maken van kostuums/kleding voor producties van amateurmusicalverenigingen.

Musicalvereniging Con-Brio:
Kunt U ons de weg naar Hamelen vertellen meneer?, Pinokkio en Peter Pan.
Babzz Theaterschool:
Zzwaar bestaan.
Stichting Theaterrijk:
Imagination, Diep in het woud, Bad Girls en 12 Femmes.

“Mijn werk is achter de schermen maar staat altijd in de spotlights; wat een voorrecht!“

eric

Muzikaal leider

Mijn naam is Eric van Rooij, muzikaal leider bij TheaterRijk. Al vanaf mijn jeugd speel ik keyboards en piano in alle (on)mogelijke formaties, van hardrock tot fusion.

20 jaar geleden heb ik mijn eerste schreden gezet in de amateur musical wereld (bij het Brabants Muziek Theater). Sindsdien een uit de hand gelopen hobby....

Dirigent, arrangeur en muzikaal leider bij verschillende musical verenigingen en koren (Con Brio, MMT, Tempeliers), maar ook als muzikant in de orkestbak neem ik graag de keyboard partij voor mijn rekening,

Ook voor de musical 12 Femmes heb ik de arrangementen geschreven, voor klein combo weliswaar, maar wel met een bijzondere bezetting.....

Maar dat kunt u zelf komen zien in november....

Annemarie_wolvekamp

Zangcoach

Mijn naam is Annemarie Wolvekamp en ik ben sinds de oprichting betrokken bij TheaterRijk. Als secretaris in het bestuur en als zangcoach/zangrepetitor achter de schermen en als castlid bij de Musicalgroep Volwassenen op het toneel. Ik ben erg trots op de shows die we ieder jaar weer met onze groepen neerzetten en hoop dat we dit nog lang mogen blijven doen.

Linda_van_Loon

Choreografie

Mijn naam is Linda van Loon. Vijf jaar geleden ben ik bij TheaterRijk gekomen. Al een aantal jaren speel ik nu dus mee. Daarnaast heb ik ook de kapsels voor de shows verzorgd en ben ik bij de volwassenengroep verantwoordelijk voor het oefenen van de dansen die de choreografe ons aanleert. Sinds twee jaar ben ik lid van het bestuur als penningmeester van TheaterRijk.