Dusney (Jongeren)

Zaterdag 24 Juni 2023

 

Jubileum Sing Along

Zondag 18 december 2022

Tijdens een sfeervolle jubileumshow waar alle groepen van TheaterRijk aan deelnamen, kwamen TheaterRijk-classics uit voorbije jaren en nieuwe songs voorbij.

Jeugd

Op Villa Beestenboel wonen allerlei verschillende kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Ze hebben er de grootste lol en maken er een echte beestenboel van. Helaas wordt deze vrolijkheid verstoord door een inspectrice die op de boerderij langs komt en de manier van leven van deze kinderen niet fatsoenlijk vindt. Ze wil Villa Beestenboel sluiten! Dat kunnen de kinderen natuurlijk niet toelaten en ze sluiten de inspectrice op…

 

Jongeren

Na 2,5 jaar weg te zijn geweest, zijn ze terug: de jongeren van TheaterRijk! De achttien jonge talenten zijn echter verworden tot tamelijk onuitstaanbare diva’s die al hun talent al die tijd hebben bewaard tot dit moment. Dat moet wel een epische show opleveren, echter blijkt dat de diva’s vooral zichzelf willen zien schitteren. Ze vertellen hun mogelijk verwarrende verhaal en raken dit keer de draad zelf ook meerdere malen kwijt. Zelfs een eerbetoon aan hoe het allemaal ooit begon mag niet baten. Maar dan begint het de diva’s langzamerhand te dagen dat ze elkaar nodig hebben om zichzelf weer terug te vinden.

 

Volwassenen

Stichting TheaterRijk presenteert u met trots: Italia, een musical gebaseerd op de film 8½ van Federico Fellini. Italia vertelt het verhaal over Guido Contini die worstelt met zijn schrijversblok. Guido is een hoogstaande Italiaanse filmregisseur en scriptschrijver die op het punt staat een nieuwe film op te gaan nemen. Er is echter één probleem: er is nog geen script. Terwijl Guido op de valreep naar inspiratie zoekt voor wat zijn nieuwe kaskraker moet worden, verliest hij zijn tijd en aandacht aan de vrouwen die een belangrijke rol spelen in zijn leven. Zijn vrouw Luisa, zijn muze Claudia, zijn minnares Carla en zelf zijn moeder lijken steeds meer afstand te nemen van Guido, terwijl zijn producent La Fleur juist steeds dichterbij komt en de druk nog eens opvoert om een goede musicalfilm te maken.