Vanavond kwam Sjors weer met ons oefenen. Niet dat Niels er niet was hoor maar die had overleg met de mensen van het licht en geluid. Want ja, het optreden komt steeds dichterbij.
Ik weet dat het nog ver klinkt, eind juni, maar geloof me, dat is het zo!
Dit is dus ook het perfecte moment om uw kaartjes te kopen. Nu weet u nog zeker dat er plaats is en misschien zijn er nog wel wat van de ‘betere’ plaatsen verkrijgbaar (de stoelen die dichtbij genoeg staan om elke uitdrukking op het gezicht van de spelers te zien maar ook ver genoeg staan om de zweetdruppels niet op te vangen).
Ga dus snel naar www.ccgr.nl en zoek naar Bad Girls!

Maar goed, Sjors kwam dus deze repetitie en dat kwam perfect uit. We hadden namelijk afgelopen weekend een repetitiedag.
Dat is een dag waarop we van 10 tot 5 uur oefenen in de zaal van CC De Boodschap. Zo’n repetitiedag is geen overbodige luxe want we kunnen dan eindelijk een doorloop spelen op het podium, inclusief ons decor.
Afgelopen zondag betekende dat dat we voor het eerst in ons leven achter de tralies zaten. Tenminste, ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat mijn mede spelers ook nog nooit in de gevangenis hebben gezeten.
Een groot deel van de dag waren we echter bezig met het verschuiven van die tralies. Niels had namelijk weer zo’n plaatje in zijn hoofd. En deze keer had hij het ook uitgetekend en konden we het dus ook op het podium gaan zetten…
Wat zeg ik? Niels had een plaatje?
Nou, zeg maar 19 plaatjes!
Want die tralies blijven in het verhaal dus echt geen 10 minuten hetzelfde staan hè.
De cipiers krijgen echt een drukke dag 30 juni en 1 juli!

Maar we hadden dus een repetitiedag gehad en Sjors kwam ons vanavond helpen met het zetten van de groepsscenes. Want ook al was de repetitiedag echt geweldig, de groepsscenes bleken wederom een uitdaging.
En opnieuw bleek dat Sjors echt wist waar hij het over had.
Hij gaf aanwijzingen.
Hij stimuleerde vragen.
Hij gaf tips.
Complimentjes.
Deed voor.
Hij stimuleerde Margret om de religieuze grenzen op te zoeken en verbande gesprekken over tosti’s.
Hij maakte van een vechtpartij een voetbalwedstrijd en zetten spelers in klutjes (en dan doelde hij waarschijnlijk hier niet op het Tilburgse ‘klutje’ maar meer op het eh Gelderse groepje).

Natuurlijk zijn er op dat moment ook mensen die kennelijk al op een hoger niveau zitten. Die al verder zijn dan deze ‘basic skills’.
Mike bijvoorbeeld.
Terwijl we een groepsscene aan het doornemen waren vroeg hij ineens of hij na een nummer gelijk door moest spelen of dat hij even een paar seconden moest wachten op het applaus. Het advies was om gewoon door te spelen ‘want hij zou het wel aanvoelen als hij even moest wachten’.
Dus doet u mij een lol als u komt kijken: na ons eerste groepsnummer, wilt u dan even hard applaudisseren? Eens kijken hoe onze sterspeler dit gaat oplossen 😉

Het was echt weer een heerlijke les!

O wacht, ik had natuurlijk moeten beginnen met het liedje!
Want onze repetitieavond begon al vóór de repetitieavond.
Om 7 uur was er namelijk al een select groepje aanwezig dat een lied ging oefenen.
U krijgt namelijk de kans om vóór 30 juni ons al een keer in actie te zien:

Op 6 mei zal een afvaardiging van de cast aanwezig zijn bij Everything Sweet.
U weet wel, dat leuke ‘chocoladezaakje’ bij de ingang van De Laverije in Rijen, waar je ook lekkere koffie en thee kunt drinken en die nu ook nog heerlijke lunches serveren?
En nee, onze afvaardiging zit daar 6 mei niet om wat te drinken (alhoewel we niet kunnen garanderen dat we de hele dag niets van dat lekkers zullen bestellen).
We zijn daar 6 mei voor een actie!
Eigenlijk twee acties.
Twee winacties!
Dat wilt u echt niet missen.

Komt u ook?
(Tip voor alle mensen die dit blog lezen: zorg dat u zeker rond 10 uur of rond 2 uur een heerlijke zitplaats heeft!)
Tot dan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *