In 2020 bestaat TheaterRijk 10 jaar. Het 10e seizoen van de Musicalgroep Volwassenen steken we graag in een “jubileum-jasje”. Dat betekent dat we meer dan ooit aandacht willen besteden aan dat waar TheaterRijk voor staat: iedereen die dat wil zich de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen in de 3 musicaldisciplines zang, dans en acteren, én mensen laten schitteren in een musicalproductie.
Dat doen we met 2 parallelle activiteiten: TheaterRijk in Concert en de TheaterRijk Academie!

TheaterRijk in Concert
In 25 repetities van 3 uur gaan we repeteren voor een musicalconcert waarin in acht blokken acht verschillende musicals de revue passeren. In ieder blok staat dus één musical centraal. Per blok zijn er één of twee vertellers die het publiek van nummer tot nummer meenemen in het verhaal van de musical. In ieder blok zullen zowel koornummers, als solonummers en eventueel duetten worden gezongen.

In de eerste acte staan hoogtepunten uit eerdere TheaterRijk-musicals centraal. In de tweede acte kiezen we voor nummers uit musicals die hoog op het verlanglijstje staan. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan musicals als ‘Aïda’, ‘Sister Act’ en ‘Hamilton’ (een definitieve keuze moet nog worden gemaakt). Bij voorkeur wordt bij één van de vier musicals in de tweede acte samengewerkt met de kinderen van de Musicalgroep Jeugd. 

Instroom van nieuwe deelnemers is het hele jaar mogelijk. Bij instroom na 10 repetities is deelname aan het concert alleen mogelijk in overleg met het creatief team (en kan bijvoorbeeld besloten worden tot deelname aan een beperkt aantal nummers). Bij later instromen wordt de contributie naar rato verrekend. Deelname aan TheaterRijk in Concert is ook mogelijk zonder deel te nemen aan de TheaterRijk Academie.

De kosten voor TheaterRijk in Concert bedragen €300,-. De repetities worden geleid door Niels Jacobs (zangdocent), Sjors Wijers (speldocent), een choreograaf/dansdocent (nog in te vullen), Annemarie Wolvekamp (koorrepetitor/zangcoach) en Linda van Loon (danscaptain). De repetities starten (bij ten minste 15 aanmeldingen!) op 20 november, de voorstelling is eind oktober 2020.  

TheaterRijk Academie
Om iedereen de gelegenheid te geven zichzelf te ontwikkelen in zang, acteren en dans, starten we de TheaterRijk Academie. Gedurende het seizoen worden 20 lessen gegeven (2x per maand) steeds van 3 uur. Afwisselend wordt lesgegeven door de speldocent (8x) en de zangdocent (6x). Daarnaast wordt 6x een les verzorgd door gastdocenten. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een danser die gedanst heeft in een professionele musical en de cursisten een dans uit deze musicals aanleert.

Instromen kan durende het gehele jaar, de contributie wordt dan naar rato verrekend. Deelname aan de TheaterRijk Academie is ook mogelijk zonder deel te nemen aan TheaterRijk in Concert.

De kosten voor de TheaterRijk Academy bedragen €250,-. De lessen worden gegeven door Niels Jacobs (zangdocent), Sjors Wijers (speldocent), en gastdocenten dans. De lessen starten (bij ten minste 15 aanmeldingen!) op 27 november.

Ook meedoen?
Wil jij meedoen met de TheaterRijk Academie of op de planken staan tijdens TheaterRijk in Concert? Laat dat ons dan weten! Dat kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar tamara@theaterrijk.nl. Je krijgt van ons dan een aanmeldingsformulier.
Je mag natuurlijk ook meedoen aan de TheaterRijk Academie én TheaterRijk in Concert! In dat geval bedragen de totale kosten geen €550,- maar €500,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *